Velletjessysteem

Ik wil een boek schrijven. Je hoort het mensen vaak zeggen. Gezien de hoeveelheid werk dat het met zich meebrengt en dat wat je er uiteindelijk mee verdient, is het een wonder dat er nog zoveel boeken verschijnen. Een boek schrijven is dan ook meer een hobby, of een manier om een verhaal te vertellen, een verhaal dat er volgens de schrijver uit moet. Dat is in mijn situatie ook het geval. Dit verhaal moest ik schrijven. In de vorige blogs kon je al lezen waar mijn inspiratie vandaan kwam. Aan het schrijven ging een lange denkperiode vooraf. Welk verhaal ging ik vertellen, hoe, in welke vorm, met welke personages en waar speelt het zich af?

Velletjessysteem
Om niet te verzuipen in het verhaal en de verhaallijnen en spanningsbogen maakte ik op de deur van mijn werkkamer kleine velletjes. Elk velletje stond voor een hoofdstuk. Op zo’n velletje stond wie in dat hoofdstuk voorkwam, wat het thema van dit hoofdstuk was, waar het zich afspeelde en op welke datum. Dit laatste was van belang omdat er twee verhaallijnen in verschillende tijdsbestekken spelen, maar wel op elkaar aansluiten. De velletjes hangen nog steeds op de deur van de werkkamer. Inmiddels al een jaar of vier. De lezers mogen beoordelen of het systeem geholpen heeft. Na de verschijning van ‘In zicht’ op 14 oktober zal ik op een passend moment de velletjes ritueel verwijderen, zodat ik een punt kan zetten achter het schrijfproces. Dan is er in mijn hoofd en op de deur ruimte voor iets nieuws.

‘In zicht’ verschijnt op 14 oktober en is vanaf die dag te bestellen via de boekhandel, uitgeverij Boekscout of via bol.com.


Twitter Facebook LinkedIn Volgen


Velletjessysteem

Wat vinden de lezers ervan?

Genodigden tastten in het donker

Vandaag is het feest. In zicht verschijnt.

Psstt... preview!

Velletjessysteem